Koričenje – plastifikacija

Plastično spiralno koričenje


plasti_no spiralno kori_enje

Plastično spiralno koričenje radimo mašinom koja svaki put pravi ravnomerne rupe za provlačenje plastične spirale. Plastične spirale se obično koriste za skripte, pripručnike, mada je koričenje seminarskih radova i fotokopiranih udžbenika najzastupljenije. Kod spiralnog koričenja cene se ne razlikuju drastično u odnosu na broj strana. Važno je napomenuti da smo u mogućnosti da koričimo A3 format bez ikakvog dodatnog napora, zahvaljujući automatizmu naše vrhunske opreme najnovije tehnologije. Štampanje i koričenje najčešće su dve usluge koje se vrše istovremeno, tako da u ponudi imamo veličine spirala za koričenje materijala od 5 do 500 listova.Spirale su najčešće u crnoj, beloj i providnoj boji.U ponudi imamo i veliki izbor folija koje idu na gornjoj strani i veliki broj kartona u različitim bojama.


Žičano spiralno koričenje


Žičano spiralno koričenje radimo mašinom koja svaki put pravi ravnomerne rupe za provlačenje spirale. Žičane spirale se obično koriste za pripručnike, tutorijale i druge vrste ekskluzivnijeg koričenja. Kod spiralnog koričenja cene se ne razlikuju drastično u odnosu na broj strana. Važno je napomenuti da smo u mogućnosti da koričimo A3 format. Maksimalan broj strana koji se može koričiti žičanom spiralom je 120 strana. Spirale su u crnoj i beloj boji. U ponudi imamo i veliki izbor folija koje idu na gornjoj strani i veliki broj kartona u različitim bojama.
Meko koričenje za knjige
Meko koričenje je najšire rasprostranjeno kada su u pitanju knjige, pre svega beletristika i druge vrste sličnih publikacija.  Nakon što se izvrši priprema za štampu korica, ona se plastificira, te se spaja s knjižnim blokom. Nakon toga se metodom lepljenja povezuje u meki povez i presuje, te otud naziv termo koričenje. Nakon presovanja sledi proces obrezivanja u finalni format. Najčešće se štampaju knjige formata A4 i A5. Zahvaljujući visokoj tehnologiji najkvalitetnije digitalne štampe Vaše plastificirne korice zadržaće isti sjaj, čak i nakon dužeg vremenskog perioda

Tvrdo koričenje standard


Ovo je model tvrdog koričenja koji se najviše koristi za diplomske i master radove. Ova vrsta koričenja je ekonomski najisplativija opcija a istovremeno je i najbrža jer nema lepljenja tvrdih korica. U ponudi imamo teget plave , bordo crvene i crne korice na kojima vršimo štampu u potpunosti po vašem izboru, sa utisnutim zlatotiskom u srebrnoj ili zlatnoj boji. Između dve korice se ubacuje vas knjižni blok koji se pod pritiskom utiskuje u materjal praveći ga tako jednom celinom.


Plastifikacija iz formata


Ukoliko se odlučite za plastifikaciju papira iz formata u Beogradu u našem Copy Centru “Copy House” sigurno nećete pogrešiti. Ovo je najčešća forma plastifikacije, koju radimo isključivo kvalitetnim folijama za plastifikaciju od 75, 100 i 125 mikrona. Na isti način vršimo i plastifikaciju kartona iz formata. Plastifikacija papira A4 formata se takođe vrši ovom tehnikom jer automatsko sečenje ostatka folije omogućava upravo one formate koji se najčešće koriste u marketinške, i uopšte, promo svrhe. Folije kojima vršimo plastifikaciju nudimo u standardnim veličinama A3, A4 i A5 formatu, međutim, na zahtev klijenta mogu se seći i na nestandardne formate. Štampani materijal se ubacuje između dve folije, koje se, potom, ubacuju u mašinu za plastifikaciju, koja pod toplotom i pritiskom sjedinjuje plastiku za štampani materijal, dajući joj čvršći oblik koji je otporan na habanje, prosipanje vode, i sve atmosferske prilike.
 Uradite laminaciju u vidu plastifikacije, jer će upravo ona obezbediti trajnost Vašeg dokumenta i sprečiti njegovo dalje habanje ili oštećenje. Svi dokumenti koji su zaštićeni ovom metodom plastifikacije su takođe otporni i na UV zračenje, pa samim tim i štampani otisak neće izbledeti, čak i nakon dužeg izlaganja UV zračenju, što je veoma značajna prednost kvaliteta ovakve plastifikacije.