Koričenje – plastifikacija

Plastično spiralno koričenje

 


Plastično spiralno koričenje radimo mašinom koja svaki put pravi ravnomerne rupe za provlačenje plastične spirale. Plastične spirale se obično koriste za skripte, pripručnike, mada je koričenje seminarskih radova i fotokopiranih udžbenika najzastupljenije. Kod spiralnog koričenja cene se ne razlikuju drastično u odnosu na broj strana. Važno je napomenuti da smo u mogućnosti da koričimo A3 format bez ikakvog dodatnog napora, zahvaljujući automatizmu naše vrhunske opreme najnovije tehnologije. Štampanje i koričenje najčešće su dve usluge koje se vrše istovremeno, tako da u ponudi imamo veličine spirala za koričenje materijala od 5 do 500 listova.

Spirale su najčešće u crnoj, beloj i providnoj boji.U ponudi imamo i veliki izbor folija koje idu na gornjoj strani i veliki broj kartona u različitim bojama.


Žičano spiralno koričenje

 

Žičano spiralno koričenje radimo mašinom koja svaki put pravi ravnomerne rupe za provlačenje spirale. Žičane spirale se obično koriste za pripručnike, tutorijale i druge vrste ekskluzivnijeg koričenja. Kod spiralnog koričenja cene se ne razlikuju drastično u odnosu na broj strana. Važno je napomenuti da smo u mogućnosti da koričimo A3 format. Maksimalan broj strana koji se može koričiti žičanom spiralom je 120 strana. Spirale su u crnoj i beloj boji. U ponudi imamo i veliki izbor folija koje idu na gornjoj strani i veliki broj kartona u različitim bojama.
Meko koričenje za knjige
Meko koričenje je najšire rasprostranjeno kada su u pitanju knjige, pre svega beletristika i druge vrste sličnih publikacija.  Nakon što se izvrši priprema za štampu korica, ona se plastificira, te se spaja s knjižnim blokom. Nakon toga se metodom lepljenja povezuje u meki povez i presuje, te otud naziv termo koričenje. Nakon presovanja sledi proces obrezivanja u finalni format. Najčešće se štampaju knjige formata A4 i A5. Zahvaljujući visokoj tehnologiji najkvalitetnije digitalne štampe Vaše plastificirne korice zadržaće isti sjaj, čak i nakon dužeg vremenskog perioda.

Tvrdo koričenje standard

 

Ovo je model tvrdog koričenja koji se najviše koristi za diplomske i master radove. Ova vrsta koričenja je ekonomski najisplativija opcija a istovremeno je i najbrža jer nema lepljenja tvrdih korica. U ponudi imamo teget plave , bordo crvene i crne korice na kojima vršimo štampu u potpunosti po vašem izboru, sa utisnutim zlatotiskom u srebrnoj ili zlatnoj boji. Između dve korice se ubacuje vas knjižni blok koji se pod pritiskom utiskuje u materjal praveći ga tako jednom celinom.


Plastifikacija iz formata

 


Ukoliko se odlučite za plastifikaciju papira iz formata u Beogradu u našem Copy Centru “Copy House” sigurno nećete pogrešiti. Ovo je najčešća forma plastifikacije, koju radimo isključivo kvalitetnim folijama za plastifikaciju od 75, 100 i 125 mikrona. Na isti način vršimo i plastifikaciju kartona iz formata. Plastifikacija papira A4 formata se takođe vrši ovom tehnikom jer automatsko sečenje ostatka folije omogućava upravo one formate koji se najčešće koriste u marketinške, i uopšte, promo svrhe. Folije kojima vršimo plastifikaciju nudimo u standardnim veličinama A3, A4 i A5 formatu, međutim, na zahtev klijenta mogu se seći i na nestandardne formate. Štampani materijal se ubacuje između dve folije, koje se, potom, ubacuju u mašinu za plastifikaciju, koja pod toplotom i pritiskom sjedinjuje plastiku za štampani materijal, dajući joj čvršći oblik koji je otporan na habanje, prosipanje vode, i sve atmosferske prilike.
 Uradite laminaciju u vidu plastifikacije, jer će upravo ona obezbediti trajnost Vašeg dokumenta i sprečiti njegovo dalje habanje ili oštećenje. Svi dokumenti koji su zaštićeni ovom metodom plastifikacije su takođe otporni i na UV zračenje, pa samim tim i štampani otisak neće izbledeti, čak i nakon dužeg izlaganja UV zračenju, što je veoma značajna prednost kvaliteta ovakve plastifikacije.