Štampa malih formata

Digitalna štampa malih formata


Digitalna štampa je savremeno tehnološko rešenje za produkciju malih i srednjih tiraža knjiga, udžbenika, vizit karti, flajera, memoranduma, kataloga - brošura, ulaznica i dr. Prednosti digitalne štampe se ogleda u tome da nema potrebe za stvaranjem zaliha i nema velikih startnih ulaganja.

Uz našu najsavremeniju tehnologiju i tehniku štampe, u najkraćem roku dobijate kvalitetan i povoljan proizvod.Na našim mašinama uveko koristimo originalne boje i tonere tako da je kvalitet štampe zagarantovan.

Knjige


Ukoliko imate potrebu za štampom knjiga u manjim ili većim tiražima ili Vam je štampa potrebna u kratkom roku, Copy Centar “Copy House”  odgovor na Vaše potrebe. Posedujemo opremu za koričenje mekim i tvrdim koricama. Za meke korice koristimo 300 gr/m2 i 350 gr/m2 kunzdruke sa opcijom mat ili sjajne plastifikacije. Za tvrde korice koristimo kaširane lepenke plastificirane mat ili sjajnom folijom.Papiri koje koristimo za štampu unutrašnjih strana su ofsetni i kunzdruci gramatura od 80 do 150 gr/m2 , mat ili sjajni.Bez ograničenja, možemo odštampati svaki materijal, bilo da je crno-beli ili u boji. Povezivanje odnosno koričenje knjiga može biti izvedeno na nekoliko načina: broširani povez - meki povez ili tvrdi povez. Koričenje vršimo pomoću bindera sa osnovom lepljenja i opcijom prošivanja. Dodatno radimo: grafički dizajn korica, retuširanje i poboljšavanje slika, lekturu pravopisa i prelom teksta.

Vizit karte


Vizit karte ili biznis karte (bussines card) oslikavaju Vas odnosno Vašu delatnost i učvršćuje kontakt sa Vašim poslovnim partnerima. Sama reč "vizit" (eng. visit) u prevodu znači posetiti, pa njen prevod može značiti i "biznis posetnica". Ako dobro uskladimo njeno značenje i njen dizajn, dobićemo efekat da kada zatrebate poslovnom partneru, lako nadje Vašu, medju svim ostalim vizit kartama.
Vizit karta može služiti i kao odličan vid reklame, pogotovo kod uslužnih, majstorskih i zanatskih delatnosti jer pored kontakt podataka koje sadrži može imati ilustracije ili fotografije ličnih radova i time ujedno podiže Vaš renome.
Lepo osmišljena i kvalitetno uradjena vizit karta retko kada bude bačena ili izgubljena i ljudi je rado daju prijateljima kao preporuku.
Kod nas, pored profesionalnog dizajna vizit karte, imate mogućnost velikog izbora materijala od kojih želite da budu izrađene, (glatkih ili mat premaznih papira, reljefnih, konturnih...) zatim mogućnosti dorade kao što je plastifikacija.

Flajeri


Flajeri ili letci predstavljaju jedan od najstarijeg vida reklamiranja i oglašavanja od kada postoji marketing. Ubacuju se u sandučiće, šalju poštom, dele na ulici, u lokalima, tržnim centrima, kafićima, klubovima itd.
Flajeri se koriste gotovo za sve tipove reklamiranja, bilo da je reklamna poruka usluga koju pružate, proizvod koji prodajete, najava nekog događaja, koncerta, žurke ili nekog dešavanja.

Katalozi - brošure


Katalozi odnosno brošure su popularno i opšte primjenjivo sredstvo informisanja tj. tržišne komunikacije. Koriste se za oglašavanje i povećanje prodaje različitih skupova proizvoda odnosno usluga. Izrađujemo ih u raznim dimenzijama, na raznim vrstama papira u različitom opsegu, te ih dorađujemo na različite načine, a sve u svrhu Vaše promocije i orginalnosti.
Potrebu za katalozima - brošurama ima svaka proizvodnja, veleprodaja, trgovina, industrija... Kataloge odnosno brošure najčešće radimo za trgovinska preduzeća, proizvođače prehrambenih proizvoda, galanterije, prodavnice tehničke robe, veleprodaje...
Najčešća potreba za katalozima je uoči održavanja sajmova ili manifestacija na kojima prodavci izlažu ili promovišu svoju robu. Dobro dizajniran katalog Vaši kupci će čuvati i Vaši proizvodi će im uvek biti dostupni.

Memorandumi


Memorandum je list papira, najčešće A4 formata, na kojem se nalaze osnovni podaci Vašeg poduzeća. Unutar poslovne komunikacije postoje određena pravila koja treba poštivati, jedno od njih govori da svako poduzeće ima vlastiti, originalan memorandum.
Na memorandumu obavezno ide logo preduzeća, obično u gornjem levom uglu, a u hederu ili futeru podaci kao što su žiro račun, PIB, matični broj, kontakt telefoni, web sajt itd.
Lepo osmišljen i kvalitetno izradjen memorandum je kao ogledalo Vašeg preduzeća obzirom da na njemu dajete izjave, štampate profakture, fakture, odluke, rešenja i svu dokumentaciju Vašeg preduzeća.
Štampaju se u A4 formatu na kunstdruk (masnom ili mat papiru) ili ofsetnoj hartiji u 1 i 2 boje ili u koloru. Štampu memoranduma radimo na 80 g, 120 g i 150 gramskom papiru.

Deklaracije


Prema Zakonu o zaštiti potrošača, član 53, regulisano je da proizvodi namenjeni prometu moraju da imaju deklaraciju koja sadrži:
-Podatke o proizvođaču (naziv, adresa)
-Zemlju porekla
-Podatke o uvozniku-dobavljaču (naziv, adresa)
-Datum proizvodnje, odnosno godina uvoza
-Rok trajanja, odnosno rok upotrebe
-Naziv proizvoda
-Kvalitet proizvoda (sirovinski sastav)
-Veličinu
Skupljanje po širini i dužini
-Način održavanja
Ako proizvod u svom sastavu ima boju, aditive, arome i druge dodatke , u deklaraciji tih proizvoda morate tačno da navedete njihovu količinu, u skladu sa Zakonom.
Veoma često, pogotovu kod prehrambenih proizvoda proizvođač istakne i kalorijsku vrednost proizvoda.
Ukoliko je vršeno ispitivanje kvaliteta, treba da se istakne koja je institucija to radila i kada kao i broj rešenja.
Važno je da deklaracija bude na svakom proizvodu, vidno istaknuta koja može da se nalazi na ambalaži ili u vidu etikete, koja u zavisnosti od proizvoda, može da bude od tekstila ili kao nalepnica.
Za proizvode iz uvoza, deklaracija proizvođača mora da bude prevedena na srpski jezik.

Ulaznice – karte


Karte odnosno ulaznice štampamo za organizatore koncerata, žurki, izložbi, manifestacija ili bilo kog događaja ili dešavanja.
Karte - ulaznice izrađujemo na najkvalitetnijim papirima (kunsdruck) i kartonima u zavisnosti od Vaše želje i budžeta.
Karte - ulaznice na kraju dorađujemo sa tri metode:
Numeracija ( svaka karta obeležena svojim rednim brojem )
Perforacija ( izreckan deo karte koji se otcepljuje radi kontrole )
Zaštita hologramima

Nalepnice


Nalepnice su jedna od traženijih grafičkih usluga koju radimo iz naše velike ponude. Česti klijenti su nam proizvođači hrane i pića, kozmetičkih proizvoda, elektronskih proizvoda, hemije itd. ali i klijenti koji nalepnice koriste kao vid oglašavanja lepeći ih na prometnim mestima gde mogu da ponude svoje usluge. To su najčešće servisne usluge tipa - servisi kompjutera, tepih servisi, promoteri koncerata i dogadjaja itd.
Nalepnice izradjujemo na digitalnim tabačnim štamparskim mašinama sa vrhunskim kvalitetom otiska. Kada su potrebe za štampom vodootpornih nalepnica, otpornim na vremenske uslove,štampu radimo na PVC foliji i to na digitalnim mašinama koje štampaju iz rolne - ploterima. U našem cenovniku nemamo formirane određene dimenzije nalepnica obzirom da iz iskustva sa klijentima znamo, da uglavnom svako ima potrebu za svojom dimenzijom nalepnica, koja je prilagođena njegovom proizvodu ili želji. Tako smo mi formirali cene prema maksimalnoj dimenziji tabaka (papira) koji štampaju naše mašine, ili po kvadratnom metru ukoliko se radi o štampi na PVC foliji. Tako možete sami da iskalkulišete cenu štampe vaših nalepnica i to tako što izračunate koliko nalepnica staje na površinu našeg tabaka odnosno u kvadratnom metru i pogledate u našem cenovniku cenu za taj broj tabaka koliko ste izračunali.
Ukoliko želite štampu na PVC foliji, cenu formirate tako što izračunate koliko Vaših nalepnica staje u kvadratni metar (m2) folije i izračunate koliko kvadrata folije Vam je potrebno odštampati. U cenovniku sa desne strane su cene štampe po kvadratnom metru (m2). Možete nam poslati upit za dimenziju koju Vi želite, pa ćemo Vam mi izračunati kvadraturu i cenu.
Treća opcija je Print & Cut. To je opcija štampe nalepnica ukoliko imate potrebu za nepravilnim oblikom (kružne, ovalne, zvezdaste, trouglaste...) U ovoj varijanti se nalepnice prvo odštampaju, a zatim se koristi mašina (cutter) koja ih izricuje (zaseče) po ivici. Dobijate ih u rolni sa koje se vrlo jednostavno mogu odlepiti.
Četvrta opcija su 3D nalepnice koje su presvučene providnom smolom tako da daje 3D efekat.

Jelovnici